X

VINTERPARK
Opplev parken på vinterstid, ta turen innom
i vinterferien! 17.-24. februar kl. 10-16.
Les mer her.

 

LEDIGE STILLINGER
Driftsjef i Namsskogan Familiepark
Vi søker en dyktig driftsjef for familieparken som
bl.a. jobber for å oppnå gode resultater og
ser muligheter der andre ser utfordringer.
Les mer HER og send inn en søknad!

Humørspreder 2018
Har du lyst til å bli en av våre humørspredere
sommeren 2018? Eller kjenner du noen som vil det?
Les mer HER og send inn en søknad!

——————————————–

Visste du..
..at dere kan overnatte i gammer
like ved rovdyrene? Book her!

glitter
IMG_0064

Nyutdannet fra Håndverkerskolen i Dovre

Jens Willas Jensen (21) fra Trondheim smir mens jernet er varmt, og forteller om hvordan han ble smed. Han har bakgrunn fra billedkunst og håndverksskolen på Hjerleid i Dovre. Han har nå jobbet som smed i 2 år, og det hele begynte som en hobbyvirksomhet.

IMG_0067 IMG_0070

Her i parken lager Jens Willas mest kroker, som er en stor favoritt blant besøkende og gjester. Men hva Jens er aller mest fornøyd over, er øksen han selv har smidd.

IMG_0252

Inspirasjon fra vikingtiden

Lysten til å bli smed kom da Jens Willas gikk på folkehøgskole i Fosen. Der hadde de en smie som elevene fikk prøve seg i. Jens ble svært fasinert av hvordan man kunne bearbeide hardt metall og forme det slik man ønsket. I dag finner Jens Willas inspirasjonen sin fra arkeologiske funn fra vikingtiden og middelalderen.

Råstoffet til produktene er stål som kommer i 6 meters lengder. Det første som må gjøres, er å kutte lengdene i mindre biter. For å kunne skape nye produkter, varmes stålet opp til ca 1000 grader i essen. Når det er varmt nok, former han det på ambolten med en hammer. Det er hardt og varmt å jobbe i smia, og det ligger mye arbeid bak alle produktene som trylles fram.

Etter sommeren ønsker Jens Willas å finne seg lærlingplass for å jobbe videre som smed. Følg han på sosiale medier for å finne ut hvordan ferden vil gå! På Instagram kan du følge han HER, og ta gjerne en titt på hjemmesiden hans HER.