X

VI ÅPNER 3.JUNI

3.juni åpner vi for sommeren og vi kan friste med
masse forskjellige aktiviteter dere kan gjøre
og mange dyr dere kan se!

Velkommen!

 

 

glitter BrunbjørnUlvGaupeJervFjellrevRødrevOterIlderElgHjortReinRådyrDåhjortGammelnorsk sauGeitVillsvinminigrisAlpakkaHareMarsvinKaninPinnsvinTiurAndHaneGullsafanPåfuglTamgjesshåndtverkereKlatreparkbarnas-dyreparkTøffingetårnetAlpin-racerBungee-TrampolineKræsjbåterHesteridningRebellas KlatrehattTeaterTraktorGravemaskinMånebilerGullgravingTrampolineKanoTrolletservicebyggservicebygg2fjellstuegammekioskrovdyrgamme
Gammelnorsk Sau

Gammelnorsk sau & Grå trøndersau

Ovis aries

Klarer du å se forskjell på Rita og Krøllfrid? Gammelnorsk sau kalles også for steinaldersau eller villsau, og er en svært gammel, norsk rase. For noen år siden var den nesten utdødd, men godt bevaringsarbeid gjør at det i dag finnes mellom 15000 – 20000 søyer i landet. Rasen er hardfør og går ute hele året.

Grå trøndersau er opprinnelig en krysning mellom gammelnorsk sau og tautersau (nå utdødd), og det finnes bare rundt 200 søyer av denne sjeldne rasen. Vi syns jo det er ekstra stas å vise fram «trønderne» – spesielt siden vi i sommer også har fått et lite lam som heter AK, oppkalt etter dyrepasseren vår!

Se også