X

VI ÅPNER 3.JUNI

3.juni åpner vi for sommeren og vi kan friste med
masse forskjellige aktiviteter dere kan gjøre
og mange dyr dere kan se!

Velkommen!

 

 

glitter BrunbjørnUlvGaupeJervFjellrevRødrevOterIlderElgHjortReinRådyrDåhjortGammelnorsk sauGeitVillsvinminigrisAlpakkaHareMarsvinKaninPinnsvinTiurAndHaneGullsafanPåfuglTamgjesshåndtverkereKlatreparkbarnas-dyreparkTøffingetårnetAlpin-racerBungee-TrampolineKræsjbåterHesteridningRebellas KlatrehattTeaterTraktorGravemaskinMånebilerGullgravingTrampolineKanoTrolletservicebyggservicebygg2fjellstuegammekioskrovdyrgamme
Alpakka

Alpakka

Vicugna pacos

Møt snodige og søte Gonzalo og Paquito! De tåler godt norsk vinter og høyfjell – akkurat som våre steinaldersauer som de lever sammen med her i parken. Alpakkaen trives tydelig best i flokk – og basjer alltid på samme plass!

Alpakka tilhører den søramerikanske kamelfamilien, men er mindre enn slektningen lama og spytter heldigvis sjeldnere enn lamaen… Ullen klør ikke, og den isolerer godt mot både kulde og varme. Arkeologer har funnet rester av tøy laget av alpakka som er nesten 2000 år gammelt! De har vært viktige husdyr for inkaindianerne for å overleve i Andesfjellene. Visste du at den første alpakkaen i Norge, kom så sent som i 2004?

Se også