X
Namsskogan Familiepark

PÅSKEFERIE I NAMSSKOGAN FAMILIEPARK!

Påskeferieprogram

 

glitter BrunbjørnUlvGaupeJervFjellrevRødrevOterIlderElgHjortReinRådyrDåhjortGammelnorsk sauGeitVillsvinminigrisAlpakkaHareMarsvinKaninPinnsvinTiurAndHaneGullsafanPåfuglTamgjessRebella HexhåndtverkereKlatreparkbarnas-dyreparkTøffingetårnetAlpin-racerBungee-TrampolineKræsjbåterHamsterhjulHesteridningRebellas KlatrehattTeaterTraktorGravemaskinMånebilerGullgravingTrampolineKanoTrolletservicebyggservicebygg2fjellstuegammekioskrovdyrgamme
Høns

Høns

Gallus gallus domesticus

Hønene og hanene som du finner i Barnas Dyrepark, stammer akkurat som alle høns, fra den røde jungelfuglen, en fasan som kommer fra Asia.

Tenk at dette dyret startet å leve side om side med oss for minst 5000-7000 år siden! Den «tamme jungelfuglen» som nå finnes i mange hundre raser, gir oss både kjøtt og egg. I parken har vi både den truede, norske jærhønen sammen med blant annet brune og hvite italienere, danske landhøns og silkehøner.

Italieneren er en ypperlig egglegger, er ganske vilter og liker å ta seg en flytur i ny og ne. Visste du at det er helt vanlig for høns å bade i sand? Og om kvelden sitter de og balanserer på en pinne, mens de sover.

Se også