X

VI ÅPNER 3.JUNI

3.juni åpner vi for sommeren og vi kan friste med
masse forskjellige aktiviteter dere kan gjøre
og mange dyr dere kan se!

Velkommen!

 

 

glitter BrunbjørnUlvGaupeJervFjellrevRødrevOterIlderElgHjortReinRådyrDåhjortGammelnorsk sauGeitVillsvinminigrisAlpakkaHareMarsvinKaninPinnsvinTiurAndHaneGullsafanPåfuglTamgjesshåndtverkereKlatreparkbarnas-dyreparkTøffingetårnetAlpin-racerBungee-TrampolineKræsjbåterHesteridningRebellas KlatrehattTeaterTraktorGravemaskinMånebilerGullgravingTrampolineKanoTrolletservicebyggservicebygg2fjellstuegammekioskrovdyrgamme
And

Tamender

Cairina moschata domesticus

I parken lever tamme ender av typen Moskusand. Vi har også ville stokkender i Tronestjernet, men de kommer og går som de vil… De fleste tamender stammer fra vill stokkand, men ikke Moskusanden. Den stammer fra vill Moskusand som kommer fra Mellom – og Sør Amerika. Spesielt for rasen er at de vagler i trær!

Tam ender har vi hatt som husdyr i over 2000 år, både for kjøtt, egg og som hobbydyr. Den mest kjente kjøttrasen er kanskje Pekingand? Moskusand er blitt ganske populære som hobbydyr i norske hager pga sin appetitt på brunsnegler. Visste du at andungene kan legge til vanns allerede på sin første levedag? De finner maten selv, mens moren viser vei og forsvarer dem mot farer.

 

Lær mer om vill stokkand

Lær mer om moskusand